Gravare cu laser

Această tehnică utilizează un fascicul laser pentru a imprima un text, un logo sau un design prin gravarea pe suprafața elementului. Utilizat în general pentru metale, această tehnică poate fi utilizată și pentru plastic și lemn.
Rezultatul gravării este influențat de materialul gravat. Metalul poate fi gravat în mai multe moduri:
– Unul dintre ele este gravarea direct pe suprafața elementului și în funcție de tipul de metal, aspectul său este modificat.
– Pe metalele pictate sau anodizate stratul de vopsea va fi îndepărtat și culoarea metalului va fi dezvăluită (aur sau argint).
Recomandări de artă
Dimensiunea maximă a gravării este dată de forma elementului. Pentru suprafețele plate, dimensiunea maximă a gravării este de 80x100mm.
Pentru această tehnică restricțiile sunt:
– Detaliile ca marcă TM sau marca de înregistrare ® nu vor fi vizibile sub înălțimea de 0,8 mm;
– Textele pozitive trebuie să fie mai mari de 1,0 mm înălțime;
– Textele negative trebuie să aibă o înălțime mai mare de 1,5 mm;
MATERIALE: leatherlike, lemn, sticlă, metale

Transfer de ecran


Cu această tehnică, imaginea este tipărită folosind metoda de mătase pe un material de bază, în special pe hârtie. Apoi, folosind presiunea și temperaturile ridicate, este transferat pe element.
Ca și în cazul ecranului clasic de mătase, imaginile pot fi aplicate pe hârtie, materiale plastice, textile și metale.
Diferența dintre transferul de ecran și ecranul de mătase este că, cu transfer de ecran pot fi obținute imagini mai luminoase, mai clare, cu texte mici și detalii clare. Această diferență poate fi văzută pe imaginile laterale.
Deși transferurile tipărite pe ecran folosesc aceleași cerneluri și procese ca și alte tipuri de serigrafie, utilizarea transferurilor are mai multe avantaje:
– Cel mai mare avantaj al acestei tehnici este cel care permite controlul calității imprimării și corectarea acesteia înainte de a fi aplicat pe element.Recomandări de artă
Dimensiunea maximă a amprentei pe care o putem face prin transferul ecranului este de 45 x 35 cm.

Grosimea liniei în pozitiv și negativ trebuie să fie mai mare de 0,25 mm.

Tampografie


PAD-UL DE IMPRIMARE

Tampografie este utilizată pentru a imprima desene sau imagini detaliate pe diferite obiecte, obiecte neregulate cu suprafață cilindrică sau plană. Metoda folosită pentru tipărirea pe pixuri, obiecte de birou, brichete, lanțuri de chei, raclete, jucării sau alte articole din plastic, metal, sticlă, piele, lemn, hârtie sau alte materiale este aceeași: cerneala este transferată din clis la element folosind un tampon de silicon.
Diversitatea aplicațiilor face din această tehnică cea mai convenabilă, ieftină și versatilă.
Tampografie este cea mai rapidă și mai precisă tehnologie, permițând imprimarea de logo-uri cu un număr mare de culori (policromii) pe majoritatea suprafețelor.
Deoarece polichromii implică obținerea culorilor din amestecul optic al culorilor de bază CMYK, se recomandă să nu le folosiți în texte mici sau linii subțiri. Riscul este acela de a obține modele cu un contur neclar. Pentru aceste cazuri, se recomandă utilizarea unei culori complete din diagrama de culori Pantone sau HKS.

Transfer digital


Această tehnică implică imprimarea digitală a imaginii dorite pe o folie specială, decuparea după o formă prestabilită și apoi aplicarea pe element prin presare la cald.

Este cel mai potrivit pentru cantități mai mici de până la 50 de bucăți, ocazional pentru prototip. Dacă vă gândiți la numele și numerele de pe spatele unui tricou de fotbal, acestea sunt tăiate cu mașină din material de vinil și aplicate de o presă de transfer termic. Designul sau textul este aplicat permanent pe îmbrăcăminte și este foarte durabil. Pe cele mai multe țesături se poate spăla până la 60 de grade și mai sus. De obicei, nu există taxe de „Set-Up” pentru această tehnică.

Imprimarea poate fi făcută pe o folie transparentă, albă sau colorată. Avantajul foliei transparente este acela de a vedea culoarea elementului personalizat și permite realizarea de desene complexe, dar poate fi aplicat numai pe elemente albe sau luminoase.

Broderie


Această tehnică evidențiază logo-ul cu eleganță, logo-ul fiind brodat pe suprafața elementului. Broderia poate fi realizată pe suprafețe simple (îmbrăcăminte) sau pe suprafețe inegale cum ar fi pălării, rucsaci, saci etc.
Recomandări de artă
În funcție de articol și de dimensiunea cadrului *, există câteva dimensiuni maxime de broderie.
– Dimensiunea minimă a literei este de 5 mm înălțime;
– Grosimea liniei trebuie să aibă o grosime de cel puțin 1 mm;
– Gradienții nu sunt posibili.
Pentru această tehnică, culorile Pantone devin culori Madeira Polyneon în funcție de catalogul furnizorilor de fire. Vibrantul culorile, firul matasos și rezistența la clor, face ca firul Polyneon să fie ideal pentru broderie pe uniforme, îmbrăcăminte de siguranță și lenjerie de uz comercial.

Tehnici speciale
– Embroided-embroided broderie, utilizat pentru a crea monograme, se aplică în special pe prosoape, pături și jachete de lână.
– Puff 3D – broderia 3D de umflare folosește o spumă specială sub cusături pentru a obține un efect tridimensional extrem. Spuma conține o varietate de lățimi și culori pentru a se potrivi culorii elementelor și a firelor. Broderia cu buzunare 3D funcționează cel mai bine pentru literele rotunjite de capital. Logo-ul pentru broderia de suflare trebuie să aibă colțuri rotunjite, astfel încât firele să poată acoperi complet spuma.
– Patch – plasturile pot fi tăiate sau lipite pe materialul ales.